Een proactief welzijnsbeleid en een investering in de kwaliteit van het beroepsleven van uw werknemers maken vandaag de dag het verschil voor uw bedrijf.

 

Het is dus tijd om eerlijk te zijn: zijn uw werknemers oprecht gelukkig? Zijn ze gemotiveerd, enthousiast en toegewijd?

Fronst u nu uw wenkbrauwen? Aarzelend om deze vraag met een volmondige ja te beantwoorden? Overweegt u snel te kijken naar de cijfers van ziekteverzuim binnen uw teams? Om uzelf er toch van te overtuigen dat de situatie nog niet zo slecht is?

Dan is het zeker tijd om het welzijnsbeleid van uw bedrijf een make-over te geven!

Het is tijd om stress, burn-out en ziekteverzuim te vervangen door ontspannen, veerkrachtige en betrokken teams!

 

Werknemers zijn het meest waardevolle kapitaal van uw bedrijf

Welzijn werd lange tijd beschouwd als een onnodige of zelfs overdadige uitgave. Echter nemen steeds meer bedrijven het initiatief om hun teams nieuw leven in te blazen door het financieren van een welzijnsprogramma.

Investeren in welzijn op de werkplek is immers geen luxe, maar een noodzaak voor het succes en de toekomst van een organisatie. Zonder menselijk kapitaal om een missie uit te voeren, kan geen enkel bedrijf floreren!

 

De cijfers over welzijn op het werk spreken voor zich

 • Volgens de WGO wordt elke euro geïnvesteerd in welzijn op het werk 2 tot 14 keer terug gewonnen.
 • Volgens professor Elke Van Hoof (professor aan de VUB, auteur en oprichtster van het expertisecentrum Huis voor veerkracht) kan met een proactief geïntegreerd welzijnsbeleid elke geïnvesteerde euro gemakkelijk 20 euro opleveren.
 • Gelukkige en gezonde werknemers zijn creatiever, tot 30% productiever en meer betrokken; het ziekteverzuim daalt met 50% en gemotiveerde werknemers blijven langer in het bedrijf.
Yoga@Office - bien-être en entreprise en Belgique - yoga, Pilates, massages, teambuilding - wellbeing at the office - welzijn op het werk

De berekening is snel gemaakt: de return on investment van een stressmanagementprogramma in een bedrijf is uitstekend. Aandacht voor welzijn op het werk leidt niet alleen tot persoonlijke voordelen voor de werknemer, maar ook tot financiële voordelen voor het bedrijf.

Het begrotingsargument is dus geen argument! Het geheim van een duurzame onderneming is een langetermijnvisie; en deze langetermijnvisie impliceert gemotiveerde, geëngageerde en efficiënte teams!

 

Welke sfeer wenst u in uw bedrijf?

Stress beïnvloedt de manier waarop mensen zichzelf, anderen en de wereld om hen heen waarnemen. Hoe dan? Stress heeft een directe invloed op onze emoties, en onze hele kijk op de wereld wordt beïnvloed door deze emoties. Een gestresste werknemer is meer geïrriteerd, vaak angstig, en minder tolerant tegenover zijn of haar collega’s.

Het is bekend dat stress de efficiëntie beïnvloedt. Bovendien heeft het ook een sterke invloed op de relaties met anderen. Het opbouwen en onderhouden van sterke en harmonieuze interpersoonlijke relaties is essentieel voor teamwerk en de creativiteit die daaruit voortvloeit.

Studies wijzen ook op de correlatie tussen positieve relaties op het werk en werktevredenheid. Investeren in welzijn op het werk verbetert dus niet alleen de relatie van individuele werknemers met hun collega’s, maar ook de gezondheid van de organisatie als geheel. Vandaag en morgen!

 

De nadelige verborgen effecten van hybride werk

Veel van onze klanten stellen vast dat hun werknemers in deze post-Covid periode niet altijd regelmatig naar kantoor komen. Telewerken levert hen namelijk ook voordelen op.

Ook de bedrijven zien voordelen, waaronder het verkleinen van hun kantoorruimte.

Maar de realiteit is vaak erg triest geworden: verlaten werkplekken, lege vergaderzalen, geen sfeer bij het koffieautomaat ‘like the good old days’. Toch zijn net deze sfeer en face-2-face relaties met collega’s sleutelelementen in de beleving van elke werknemer. Voor het bevorderen van hun motivatie, maar ook voor de creativiteit binnen de teams.

Het opzetten van een welzijnsprogramma is een motiverende factor voor werknemers om hun weg opnieuw naar het bedrijfskantoor te vinden. Het biedt hen een geweldige kans om in contact te komen met hun collega’s – van wie ze sommigen misschien nog niet of nauwelijks kennen. Zo leren ze elkaar op een andere manier kennen, en kunnen ze op een gezellige manier met elkaar omgaan.

 

Neem even een moment om dit te visualiseren…

U loopt door de gangen van uw bedrijf. U ziet blije gezichten van collega’s die elkaar helpen om het beste uit zichzelf te halen … Visualiseer deze sfeer en de gevoelens die het bij u opwekt …

Denkt u dat dit een ver verwijderd of zelfs onbereikbaar ideaal is? We helpen u graag te geloven dat dit mogelijk is. Er zijn namelijk heel concrete voorbeelden van dergelijke bedrijven die bovendien heel succesvol zijn. Denk maar aan Google of Apple, altijd aangehaald als voorbeelden waar elke werknemer tijdens hun (betaalde) werktijd de mogelijkheid krijgt om via diverse activiteiten zijn batterijen op te laden.

 

“The exercises were perfect for during lunch. Not too heavy but really a help to empty my mind/lose a bit of stress.”

“Ik vond het geweldig en nuttig. 50 minuten is een kleine prijs om te betalen om je geest en lichaam tot rust te brengen.”*

*Twee getuigenissen van deelnemers aan onze Yoga@Office sessies om u te inspireren!

 

Hoe kunt u de energie van uw werknemers stimuleren?

Stressgerelateerde gezondheidsproblemen kosten niet alleen fysieke energie, maar ook mentale energie. Chronische stress zorgt helaas voor een minder goed time-management en vertraagt hierdoor de efficiënte uitvoering van taken.

Er wordt nu eenmaal veel van uw werknemers verwacht, waardoor energie- en time-management cruciaal zijn op de werkvloer! Zo ook stressmanagement!

Goede energie – dynamisch maar sereen – is als brandstof: het zorgt dat je ‘s morgens vroeg fris uit bed springt en vlot en aangenaam de ene taak na de andere uitvoert. Het bepaalt ook of een dag als geweldig of moeilijk wordt ervaren.

De manier waarop we elke dag beginnen; de manier waarop we ademen en aan onze bureau zitten; de manier waarop we eten en denken … Het zijn allemaal factoren die deze goede energie beïnvloeden. De workshops die Yoga@Office aanbiedt over mindfulness, gezonde voeding, ergonomie, stressmanagement en ochtendrituelen zijn net daarom zo populair!

Hoe gaat het met het merkimago van uw onderneming?

Transparantie is een belangrijk element geworden in onze hedendaagse samenleving. Sites zoals Glassdoor worden steeds vaker door werkzoekenden geraadpleegd om een idee te krijgen van wat er zich werkelijk achter de schermen van een toekomstige werkgever afspeelt.

Investeren in welzijn heeft een directe impact op dit werkgeversmerk. Denk maar aan het imago van bedrijven als Apple, die al lang bekend staan om hun alomvattende aanpak van het welzijn van hun teams.

Dit werkgeversmerk / Employer Brand heeft een directe invloed op zowel de kwantiteit als de kwaliteit van toekomstige kandidaten. Maar ook op het verloop en de loyaliteit en betrokkenheid van het team. Uit recente studies blijkt dat meer dan 80% van de werknemers overweegt hun huidige baan te verlaten als zij een andere kans krijgen bij een bedrijf met een betere reputatie.

Een werknemer die blij en trots is om voor zijn of haar bedrijf te werken; en een bedrijf dat trots is op en zorgzaam is voor zijn werknemers vormen het winnende duo om samen bergen te verzetten en te floreren!

En daarbij houdt het verhaal niet op! Het vertrouwen van de consument wordt ook steeds meer beïnvloed door de reputatie van een merk, zijn ethiek en de manier waarop het zijn werknemers behandelt; zoals initiatieven als @balancetastartup aantonen. Oprecht investeren in het welzijn op de werkplek als geheel is daarom op alle niveaus essentieel geworden voor het succes van een onderneming!

Yoga@Office - bien-être en entreprise en Belgique - yoga, Pilates, massages, teambuilding - wellbeing at the office - welzijn op het werk

5 statistieken om de uitdagingen van het werkgeversmerk te begrijpen

(bron : https://inbound.lasuperagence.com/blog/30-statistiques-marque-employeur-2020)

 

Een concreet voorbeeld van welzijn op het werk

Het Nederlandse cateringbedrijf Hutten heeft werkgeluk centraal gesteld. Hun motto is: “Wij willen de beste, de leukste en de gelukkigste zijn.”, want gelukkige werknemers hebben passie voor hun werk en blinken daarin uit. Wanneer een nieuwe werknemer bij hen in dienst treedt, krijgt deze dus geen arbeidscontract, maar een vitaliteitscontract.

De cijfers van Hutten laten zien hoe goed deze aanpak loont:

 • 37% minder personeelsverloop
 • 25% minder ziekteverzuim
 • 31% meer productiviteit
 • 50% meer betrokkenheid
 • positief effect op het werkgeversmerk en de aantrekkingskrachtvoor klanten
 • positieve effecten op creativiteit.

De Arte-documentaire “Happiness at work” (2014) toonde al aan dat een gelukkige werknemer goed is voor de omzet: hij is twee keer minder ziek, zes keer minder afwezig, negen keer loyaler en zelfs 31% productiever.

Dergelijke cijfers spreken voor zich!

Yoga@Office - bien-être en entreprise en Belgique - yoga, Pilates, massages, teambuilding - wellbeing at the office - welzijn op het werk

*Tom Rath, hoofd onderzoek op de werkplek bij Gallup en co-auteur van de bestseller “Wellbeing”.

 

Tijd om welzijn op het werk om te zetten in actie!

Het goede nieuws? Het is gemakkelijker dan u denkt om de werkomgeving in uw bedrijf te verbeteren! Uw medewerkers ervaren meer motivatie en zetten zich met plezier meer in.

Yoga@Office heeft jarenlange ervaring in het creëren van welzijnsprogramma’s die aangepast zijn aan de behoeften, wensen en de realiteit van diverse type bedrijven. Wij analyseren dit graag samen met u. Zo begeleiden we u stap voor stap bij de creatie van een doeltreffend welzijnsbeleid voor uw organisatie. Uiteraard rekening houdend met uw budget.

We werken al samen met prestigieuze bedrijven zoals AG Insurance, LVMH, Walibi, Nagelmackers, Amazon, Intermarché, Kone, maar ook OCMW’s en andere overheidsdiensten; alsook kleine KMO’s en non-profitorganisaties. Wat deze bedrijven allemaal gemeen hebben, is dat ze begrijpen dat het welzijn van hun teams een belangrijk onderdeel is om in hun missie te doen slagen! Bovendien ervaren ze ieder voor zich tevredenheid in de samenwerking met onze diensten.

De door Yoga@Office aangeboden lessen en workshops zijn gevarieerd en zitten vol oefeningen en tips voor meer energie, vitaliteit en veerkracht.

Uw werknemers waarderen deze zorgzame attentie van u. Ze genieten van een verkwikkend moment midden in hun dag. Het werk wordt vervolgens hervat met meer concentratie, gedrevenheid en minder stress. Beetje bij beetje ontstaan er nieuwe gewoonten binnen uw teams, die zowel het persoonlijk welzijn van elk individu als het welzijn op de werkvloer in het algemeen binnen uw organisatie bevorderen.

 

Hebt u al een welzijnsprogramma?

Bespreek het met ons tijdens een kort gesprek waarin u ideeën opdoet om de sfeer in uw bedrijf snel & optimaal te beïnvloeden!

Close Popup

Nous utilisons des cookies pour vous offrir la meilleure expérience en ligne. En acceptant, vous acceptez l'utilisation de cookies conformément à notre politique de confidentialité des cookies.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Paramètres de confidentialité

Lorsque vous visitez un site Web, il peut stocker ou récupérer des informations sur votre navigateur, principalement sous la forme de cookies. Contrôlez vos services de cookies personnels ici.

Ces cookies sont nécessaires au fonctionnement du site Web et ne peuvent pas être désactivés dans nos systèmes.

Cookies techniques
Pour utiliser ce site Web, nous utilisons les cookies techniquement nécessaires suivants
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Refuser tous les services
Save
Accepter tous les services